Groep 6b

BERICHTEN

14 jul 2021 - Zomervakantie!
Preview foto Hallo allemaal!

 

Wij zouden geen juffen en meesters zijn als we niet zouden zeggen dat jullie veel moeten lezen in de vakantie!! Met een lekker boek in de tuin, op de bank misschien zelfs op het strand of in de auto! Samen met Blink hebben wij iets leuks voor jullie.....

 

Vraag jij je ook wel eens af wat er op jouw school gebeurt in de zes weken dat iedereen met zomervakantie is? Je leest het in dit super spannende verhaal. Elke vakantieweek staat hier een nieuw hoofdstuk voor je klaar. Lees jij ze alle zes, dan weet je aan het eind van de zomervakantie precies wat er allemaal gebeurd is op jouw school.

Lezen jullie mee?!

 

Vriendelijke groet,

Juf Lilian


28 apr 2020 - Wat nou als het regent?!
Ook als het regent hoef jij je in de mei-vakantie niet te vervelen. Wij hebben 24 tips voor als je je verveelt!

 

 1. Houd een video-marathon

Een hele middag oude (jouw favoriete) kinderfilms kijken is leuk. Op Disney+(en dat is nu tijdelijk gratis) staan alle Disneyklassiekers die jou doen denken aan je jeugd.

 

 1. Lees elkaar een boekje voor

Maak een fijn plekje in huis met veel kussen en dekens waar jullie uren boeken kunnen (voor)lezen. Leuk voor de kids en natuurlijk ook nog eens educatief. 

 

 1. Ga binnen picknicken

Zet alle stoelen en tafels aan de kant, leg een kleed op de grond, zet er een zomers muziekje bij op, maak lekkere hapjes en je bent klaar. Picknicken hoeft helemaal niet buiten te zijn want je binnen is dat nét zo leuk.

 

 1. Herinner de vakantiepret

Neemt jouw kind ook ladingen aan glinsterstenen, kaartjes, schelpjes en brochures mee van vakantie? Laat ze alle herinneringen inplakken in een album met hun favoriete vakantiefoto’s erbij. Heerlijk.

 

 1. Maak een enorm kunstwerk

Plak wat rollen oud behang aan elkaar en ga aan de slag met verf. Alles is toegestaan: handen, voeten, spetteren, rollen… Ook erg leuk: de XXXL-kleurplaten, daar kun je allemaal aan kleuren. Deze kleurplaten kun je soms ook online vinden!

 

 1. Leer de hond trucjes

Zoek op internet een handleiding en leg je kind uit hoe het moet. Je zult zien: ze hebben uren plezier met de hond een poot leren geven. Geen hond? Wie weet heb je wel een slimme kat in huis die zin heeft om trucjes te leren. Succes haha. 

 

 1. Maak een showtje ‘het regent, het regent’

Wie zegt dat stukjes opvoeren of liedjes zingen alleen voor op school is? Laat ze zelf een theater- zangvoorstelling of dansje maken. Kun jij in de tussentijd even wat me-time besteden aan jezelf. 

 

 1. Ga schatzoeken

Het vraagt wat voorbereiding, maar hoe leuk is het voor de kinderen om een schat te zoeken in huis (een kleinigheidje of ‘vanavond pannenkoeken’). Tussenin moeten ze opdrachtjes en spelletjes doen.

 

 1. Ga worstelen

Vriendelijk, dat wel. Hoe leuk is spelen op papa en mama’s bed? Maak er een heel gebeuren van en speel zelf de scheidsrechter. Of daag je eigen partner uit voor een potje, pret gegarandeerd bij de kids.

 

 1. Ga samen koken

Laat oudere kinderen hun eigen pizza maken of maak samen een lekker toetje om ‘s avonds van te smullen. Appeltaart bakken blijft natuurlijk ook favoriet. 

 

 1. Houd een Nintendo Wii-toernooi

Mario karten, tennissen, hardlopen, bowlen, wie zegt dat je hiervoor naar buiten moet? Heb je ergens nog een kleinigheidje in huis? Dan wordt dat de prijs als je het extra competitief wil maken. 

 

 1. Speel karaoke

Voor wie geen Wii karaoke heeft… Youtube barst van de karaoke liedjes. Tegenwoordig kun je zelfs een karaoke apparaat kopen en dat vind je stiekem zelf ook hartstikke leuk.

 

 1. Ga knutselen

Gaat mama vanavond weer voor jullie koken? Maak samen placemats, de menukaart of strikjes voor aan de glazen.

 

 1. Speel verstoppertje

Dit spel doet het altijd goed en als het buiten regent kan dit ook prima binnen worden gedaan.

 

 1. Maak een sokpop

Papa’s oude sokken versieren met textielstiften, garen en plakoogjes. Wedden dat de kids daar uren mee kunnen spelen?

 

 1. Ga je verkleden

Haal de verkleedkist van zolder, of nog leuker: duik in mama’s kast. 

 

 1. Maak een mega-Lego-project

Maak samen plan voor een enorm Lego-dorp. Ruim hiervoor een tafel leeg, zodat ze dagenlang aan het dorp kunnen bouwen. Dit is ook een ultieme Lego-tip >

 

 1. Pak een paraplu en ga naar buiten

Even lekker een frisse neus halen en stampen in de plassen. Je kunt je erop kleden en daarna natuurlijk lekker warm in bad.

 

 1. Maak een fort in de woonkamer

Laat ze creatief zijn en een fort bouwen van kussens, dozen en al het andere dat ze kunnen vinden. Bij winkels als Media Markt kun je gratis enorme dozen ophalen die ze dan kunnen beschilderen en beplakken.

 

 1. Speelgoed opruimen 

Laat ze hun eigen spulletjes uitzoeken waar ze niks mee doen en doneer ze aan een goed doel. De rest van de spullen is nu opnieuw gesorteerd in grote opbergdozen. Geeft een heerlijk gevoel!

 

 1. Organiseer een high-tea

Hapjes maken, de tafel mooi dekken en daarna weer alles opruimen. Daar zijn ze wel een middagje mee zoet en lekker eten is altijd leuk.

 

 1. Geef de kinderkamer een make-over

Voor wie durft: verf samen een muur. Of beter: ga met muurstickers aan de slag. Laat het bijvoorbeeld ook binnen regenen met deze stickers van Ferm Living.

 

 1. Maak een disco

Gordijnen dicht, lampen en disco-outfit aan en samen dansen op jullie favoriete liedjes. Sla K3 niet over, stiekem kunnen we ze allemaal mee zingen. Dat het buiten regent hebben jullie helemaal niet door op deze manier.

 

 1. Samen koekjes bakken

Had je vast al aan gedacht, maar nu krijgen ze van jou de opdracht om ze in de vorm van een letter of een hartje te maken. Dubbel zoveel plezier.


28 apr 2020 - Vakantie vakles!
Ook in de meivakantie kun je natuurlijk op de pagina's van de vaklessen op zoek naar leuke dingen om te doen, uitdagende opdrachten, leren typen, lekker koken, er staat natuurlijk van alles tussen!

 

In dit berichtje wat linkjes naar leuke opdrachten van juf Arianne, Juf Sally, Juf Bingi en Meester Martin!

 

Uiteraard hebben de juffen en de meesters ook vakantie, maar grappige, stoere en actieve foto's van jullie activiteiten vinden we natuurlijk altijd leuk!

 

Groetjes,

Juf Demi en juf Lilian


28 apr 2020 - Fop-foto's in de meivakantie!
Preview foto Was je er nog niet aan toe gekomen, of misschien had je nog geen stoepkrijt in huis, dan is dit misschien iets voor de mei-vakantie!

 

Maak een grappige fop-foto of optische illusie. 

Je kent ze vast wel, van die foto's waar het net lijkt of mensen de toren van Pisa wegduwen of tegenhouden of hele kleine mini-mensjes op hun hand houden. Dit zijn foto's met een optische illusie. De foto is op zo'n manier gemaakt dat het net lijkt alsóf er iets geks aan de hand is.

 

Met stoepkrijt kun je ook een gekke fop-foto maken, een tekening waar jij in op gaat!

Moet het natuurlijk wel een beetje droog zijn buiten.....

 

Wij zijn benieuwd!


28 apr 2020 - Van zaadje tot slaatje in de meivakantie!
Ook in de meivakantie blijven we allemaal thuis, er vliegen bijna geen vliegtuigen, veel grenzen zijn nog dicht en om het virus onder controle te houden beperken we ook nog de sociale contacten. Maar wat kan je dan allemaal doen in de meivakantie. Juf Demi en ik plaatsen hier een aantal leuke activiteiten voor in de meivakantie, alles mag, niks moet!

 

Kweek in een paar weken tijd je eigen slaatje! Thuis, in je achtertuin, op het balkon of op de vensterbank. Elke maandag verschijnt een moestuinfilmpje om je op weg te helpen en elke donderdag beantwoorden we al je moestuinvragen. Zo kweek je jouw eigen salade.

 

Komen de muren op je af door het vele binnen zitten? Het coronavirus vraagt veel van ons. Juist in zo'n moeilijke periode is het belangrijk om goed voor jezelf én voor elkaar te zorgen. Genieten van de natuur helpt hierbij. Dit kan heel corona-proof: in je huis, in je tuin of op je balkon. Elke dag vind je bij #groenomtedoen een nieuwe groene tip.

 

Geniet er van!

 

Juf Demi en juf Lilian