Groep 4a

BERICHTEN

05 feb 2021 - Vrijdag 5 februari 2021
Goedemorgen allemaal,

 

De allerlaatste dag van de vijfde thuiswerkweek! Maak alle lessen af van deze week! In de weektaak staat alles vermeld wat je moet maken op Basispoort.

 

Het inleverwerk van de huidige weektaak gaat uiteraard niet door. In plaats daarvan neem je alle boeken, schriften en schoolmaterialen maandag mee terug naar school.

 

Checklist mee te nemen schoolspullen maandag 8 februari 2021:

*Rekenen:

-Werkboeken: blok 5 en 6, blok 7 en 8

 

*Taal:

-Taalboek A en B

-Taalschrift

 

*Spelling:

-Spellingswerkboek B

 

*Estafette:

-Estafette leesboeken: Munt voor een stunt, Over mieren en andere dieren

 

 

*Bibliotheekboek

*Flitsboekje

* Automatiseringsboekje

 

*Andere spullen: etui, potlood, gum, liniaal, kleurpotloden (rood, blauw, geel en groen).

 

 

Pak een stevige plastic zak, stop die aan de binnenkant van een rugzak en stop daar alle schoolspullen in die op de checklist staan. Zo blijven de boeken en de schriften mooi droog en heb je gelijk een goede tas bij je voor als je weer naar huis gaat. Je zult namelijk aan het einde van de dag dezelfde boeken en schriften ook weer mee naar huis moeten nemen. Het kan namelijk zo zijn dat je ineens de volgende dag niet meer naar buiten mag, omdat je in quarantaine moet. En dan heb je in ieder geval je spullen, zodat je thuis verder kunt leren.

 

Informatie over hoe laat jullie maandag verwacht worden staat vandaag in de Nieuwsbrief. Lees het goed na!

 

Succes weer vandaag kanjers!

 

Lieve ouders, bedankt voor jullie steun en medewerking! Samen kunnen we het!

 

Alvast een heel fijn weekend! Tot maandag!

 

Digitale groeten,

 

Juf Chanti en juf Ayfer


31 jan 2021 - WEEKTAAK 5 MAANDAG 1 FEBRUARI 2021 T/M VRIJDAG 5 FEBRUARI 2021
Beste allemaal,

 

Hopelijk hebben jullie allemaal een fijn weekend gehad! Deze week is de vijfde week dat we thuiswerken. Nieuwe week, nieuwe taken. Lees de taken goed door en dan kun je weer aan de slag. Uiteraard kunnen jullie de onduidelijkheden met het vragenuurtje ook vermelden.

 

Vanaf maandag 1 februari 2021 is er weer drie keer per week een verplicht gepland online-vragenuur:
Maandag van 10:30 tot 11:15
Dinsdag van 13:15 tot 14:00
Donderdag van 10:30 tot 11:15
Graag ontvangen de leerkrachten tijdig de afmelding voor het vragenuurtje.

 

Deze week (dinsdag en donderdag) werken we in kleinere groepjes aan (begrijpend) lezen samen met juf Esengul of met meester Rico. Je krijgt daar apart een uitnodiging voor via teams en mail. Je bent ingedeeld in een leesgroepje (groep 1 of groep 2 of etc.). Klik op link om naar het rooster groepjes lezen te gaan.

 

 

 

Via het linkje kun je naar de instructievideo voor taal:

 • Maandag 1 februari 2021
 • Spelling Oefen de spellingsmoeilijkheden van de afgelopen week op Basispoort: thema 5 week 1. Log in met: thuis.basispoort.nl - Taal Actief - oefensoftware - Oefensoftware spelling groep 4-thema 1 en 2. Heb je de opdracht gemaakt maar was het resultaat nog niet voldoende (groen)? Maak hem dan opnieuw. Zo ga je woensdag en vrijdag ook te werk.

 

 • Dinsdag 2 februari 2021
 • Lezen Heb je een uitnodiging ontvangen via mail en teams? Dan kom je online om samen met juf Esengul of met meester Rico lezen.

 

 

 • Donderdag 4 februari 2021
 • Taal actief In deze les oefen je de woordenschat nog een keer. Ga naar basispoort.nl en kies voor oefensoftware woordenschat extra- groep 4 van Taal Actief. Klik op Thema 5 week 3 en maak de oefeningen. Ken je nog niet alle woorden? Pak dan je Taalboek erbij en zoek de woorden op! Heb je de opdracht gemaakt maar was het resultaat nog niet voldoende (groen)? Maak hem dan opnieuw. Zo ga je vrijdag ook te werk.
 • Lezen Heb je een uitnodiging ontvangen via mail en teams? Dan kom je online om samen met juf Esengul of met meester Rico lezen.

 

De overige opdrachten op de weektaak spreken voor zich.

 

Klik op de link om naar de weektaak te gaan: Hierbij de weektaak van groep 4A voor de week van maandag 1 februari 2021 tot en met vrijdag 5 februari 2021.

 

 

Fijne werkweek gewenst!

 

Digitale groeten,

 

Juf Chanti en juf Ayfer

 

 


29 jan 2021 - Vrijdag 29 januari 2021
Goedemorgen allemaal,

 

De laatste dag van de vierde thuiswerkweek! Ook vandaag kijk je eerst op de website: https://www.bsgrotebeer.nl/groepen/groep-4a in de weektaak onder vrijdag 29 januari 2021!

 

Maak alle lessen af van deze week! In de weektaak staat alles vermeld wat je moet maken op Basispoort. Volgende week krijg je weer nieuwe lessen en opdrachten.

 

Als je vandaag klaar bent met je werk, dan kijk je al het werk van deze week even na die ingeleverd moeten worden. Daarna knip of scheur je de bladzijden uit je taalschrift en rekenwerkboek en stop je alle lessen in een van de enveloppen waar je naam op staat. De envelop kun je maandag 1 februari 2021 voor 12:00 uur in de brievenbus van Grote Beer doen. De brievenbus zit naast de voordeur.

 

Checklist in te leveren werk in de envelop uiterlijk maandag 1 februari 2021 voor 12:00 uur in de brievenbus van Grote Beer:

 • Rekenen: 52 en 53 afscheuren en of uitknippen

 

 • Taalschrift: thema 5 week 2 les 7 blz. 18 en 19

                      thema 5 week 2 les 9 blz. 20 en 21

 

Reminder:

Maandag is het online- vragenuurtje om 10:30 uur op Microsoft Teams.

 

Vandaag, vrijdag 29 januari 2021 tussen 10.00 en 12.00 uur kan één van de ouders langs Grote Beer komen om een nieuw pakketje te halen.

U krijgt van meester Mohammed een bruine grote envelop met de nodige spullen erin:
- rekenwerkboek blok 7 en 8
- estafette leesboek
- liniaal
- kopieerblad voor rekenen les 11
- winterboekje
- leeg taalschrift
- extra enveloppen voor het inleverwerk

 

Houd vol! De vierde week zit er al bijna op!

 

Succes weer vandaag kanjers!

 

Alvast een heel fijn weekend!

 

Digitale groeten,

 

Juf Chanti en juf Ayfer


28 jan 2021 - Donderdag 28 januari 2021
Goedemorgen allemaal,

We zijn alweer over de helft van de week! Ook vandaag kijk je eerst even op de website: https://www.bsgrotebeer.nl/groepen/groep-4a in de weektaak onder donderdag 28 januari 2021. Daar staat precies wat je vandaag allemaal moet doen.

Reminder: Het online- vragenuurtje is vandaag om 10:30u op Microsoft Teams.

Vandaag is het laatste vragenuurtje van deze week.  

Maandag is het online- vragenuurtje dan om 10.30 uur op Microsoft Teams.

Graag ontvangen de leerkrachten tijdig de afmelding voor het vragenuurtje.

 

Vandaag werken we in kleinere groepjes aan (begrijpend) lezen samen met juf Esengul of met meester Rico. Je krijgt daar apart een uitnodiging voor via teams en mail. Heb je een uitnodiging ontvangen via mail en teams? Dan kom je online om samen met juf Esengul of met meester Rico lezen.

 

Donderdag 28 januari 2021 en/of vrijdag 29 januari 2021 tussen 10.00 en 12.00 uur kan één van de ouders langs Grote Beer komen om een nieuw pakketje te halen. Dit is ons eerste ophaalmoment.

U krijgt van meester Mohammed een bruine grote envelop met de nodige spullen erin:
- rekenwerkboek blok 7 en 8
- estafette leesboek
- liniaal
- kopieerblad voor rekenen les 11
- winterboekje
- leeg taalschrift
- extra enveloppen voor het inleverwerk

 

We zijn heel trots op jullie, hoe goed jullie bezig zijn met het maken van de opdrachten.

 

Zet hem op!

 

Tot straks kanjers!

 

Digitale groeten,

 

Juf Chanti en juf Ayfer

 

 


24 jan 2021 - WEEKTAAK 4 MAANDAG 25 JANUARI 2021 T/M VRIJDAG 29 JANUARI 2021
Beste allemaal,

 

Hopelijk hebben jullie allemaal een fijn weekend gehad! Deze week is de vierde week dat we thuiswerken. Nieuwe week, nieuwe taken. Lees de taken goed door en dan kun je weer aan de slag. Uiteraard kunnen jullie de onduidelijkheden met het vragenuurtje ook vermelden.

 

Vanaf maandag 25 januari is er weer drie keer per week een verplicht gepland online-vragenuur:
Maandag van 10:30 tot 11:15
Dinsdag van 13:15 tot 14:00
Donderdag van 10:30 tot 11:15
Graag ontvangen de leerkrachten tijdig de afmelding voor het vragenuurtje.

 

Vanaf deze week (dinsdag en donderdag) werken we in kleinere groepjes aan (begrijpend) lezen samen met juf Patricia of met meester Rico of met juf Esengul. Je krijgt daar apart een uitnodiging voor via teams en mail. Je bent ingedeeld in een leesgroepje (groep 1 of groep 2 of etc.). Klik op link om naar het rooster groepjes lezen te gaan.

 

 

 Via het linkje kun je naar de instructievideo’s voor rekenen, taal en spelling:

 • Maandag 25 januari 2021
 • Spelling Oefen de spellingsmoeilijkheden van de afgelopen week op Basispoort: thema 5 week 1. Log in met: thuis.basispoort.nl - Taal Actief - oefensoftware - Oefensoftware spelling groep 4-thema 5 week 1. Heb je de opdracht gemaakt maar was het resultaat nog niet voldoende (groen)? Maak hem dan opnieuw. Zo ga je woensdag ook te werk.
 • Pluspunt Rekenen Oefen in basispoort- Pluspunt 3- oefensoftware- oefensoftware groep 4 – blok 1 en 2. Maak je nog veel fouten? Oefen dan wat langer. Zo ga je vrijdag ook te werk.

 

 • Dinsdag 26 januari 2021
 • Pluspunt Rekenen blok 6 les 8 en 9 blz. 48 en 51: https://youtu.be/DuC-jAHCFfs 
 • Taal actief Thema 5 week 2 les 7 blz.18-19 Opdracht 1,2 en 3: https://youtu.be/Q5iNzjQhofw
 • Lezen Heb je een uitnodiging ontvangen via mail en teams? Dan kom je online om samen met juf Patricia of met juf Esengul of met meester Rico lezen.

 

 

 • Donderdag 28 januari 2021
 • Taal actief In deze les oefen je de woordenschat nog een keer. Ga naar basispoort.nl en kies voor oefensoftware woordenschat extra- groep 4 van Taal Actief. Klik op Thema 4 week 1 en week 2 en maak de oefeningen. Ken je nog niet alle woorden? Pak dan je Taalboek erbij en zoek de woorden op! Heb je de opdracht gemaakt maar was het resultaat nog niet voldoende (groen)? Maak hem dan opnieuw.
 • Lezen Heb je een uitnodiging ontvangen via mail en teams? Dan kom je online om samen met juf Patricia of met juf Esengul of met meester Rico lezen.

 

De overige opdrachten op de weektaak spreken voor zich.

 

Klik op de link om naar de weektaak te gaan:

Hierbij de weektaak van groep 4A voor de week van maandag 25 januari 2021 tot en met vrijdag 29 januari 2021.

 

 

Fijne werkweek gewenst!

 

Digitale groeten,

 

Juf Chanti en juf Ayfer

 

 

 


22 jan 2021 - Extra oefenstof: klokkijken oefenen!
Klokkijken blijft lastig om te leren. Met klok joggen leren de leerlingen op een leuke manier klokkijken. De leerlingen staan (joggend) op een plek en kijken naar het filmpje. Als de klok stilstaat, dan moeten de leerlingen hardop zeggen hoe laat het is. Daarbij moeten de leerlingen opdrachten uitvoeren. Zien de leerlingen een leeuw? Dan moeten ze brullen als een leeuw.

Via deze manier leren de kinderen op een leuke en bewegende manier klokkijken.

Hele uren oefenen: https://youtu.be/682LI6wDfqE

 

Halve uren oefenen: https://youtu.be/DpESrqTwPZo

 

Kwartieren oefenen: https://youtu.be/cWWjVjpxaWc

 

Als je het leuk vindt, mag je een foto maken en mailen naar één van de juffen! Dan kunnen wij de foto's op Klasbord delen. 

 

Veel plezier met oefenen!

 

Digitale groeten,

 

Juf Chanti en juf Ayfer

 


22 jan 2021 - Extra bericht voor de leerberen!
Beste leerberen,

Zoals jullie weten, zie eerder extra bericht voor de leerberen, nogmaals juf Irina heeft een eigen website voor de leerberen: https://www.bsgrotebeer.nl/groepen/leerberen.  Juf Irina zet elke week nieuwe opdrachten klaar. Van juf Irina begrepen wij dat ze tot nu toe niet veel werk gemaild krijgt van de leerberen. Willen jullie ook aan het leerbeerwerk denken? Als je vragen hebt over het werk van leerberen, kun je ze rechtstreeks stellen aan juf Irina. Het e-mailadres van juf Irina is: iberghout@grotebeer.lucasonderwijs.nl

De opdrachten kun je vinden bij pagina's van leerberen op de website van Grote Beer. Zit je op de laptop dan staan de pagina's van leerberen rechts op de site.
Zit je op je mobieltje dan moet je helemaal naar beneden scrollen!

 

Veel succes!

 

Digitale groeten,

 

Juf Chanti en juf Ayfer


22 jan 2021 - Vrijdag 22 januari 2021
Goedemorgen allemaal,

 

Het is alweer vrijdag! Hopelijk lukt het allemaal weer met het thuiswerk van vandaag. Ook vandaag kijk je eerst op de website: https://www.bsgrotebeer.nl/groepen/groep-4a in de weektaak onder vrijdag 22 januari 2021!

 

 

Ook maak je vandaag de basisles van Nieuwsbegrip via thuis.basispoort.nl. Wanneer je naar de basisles gaat, doe je eerst het onderdeel actief lezen. De vragen helpen je om de tekst actief te lezen. Daarna maak je opdrachten. Hier staan nog wat vragen over de tekst. 

 

Opdrachten vaklessen
Afwisseling is heel belangrijk. Als de kinderen een tijdje hard hebben gewerkt aan hun weektaak is het goed als ze daarna even iets doen met hun lichaam. 
Op de website vind je verschillende opdrachten:

Muziek: https://www.bsgrotebeer.nl/groepen/muziek

Gym: https://www.bsgrotebeer.nl/groepen/gym 3-8

Dans: https://1drv.ms/v/s!An5NFdoxzyMjnHPd8V4KO5e_K_s-

 

Let op: Deze week is er geen inleverwerk!

Omdat wij heel veel digitaal hebben geoefend.

 

Maak alle lessen af van deze week! Ook de lessen in Basispoort. 

Volgende week krijg je weer nieuwe lessen en opdrachten.

 

Reminder:

Maandag is het online- vragenuurtje om 10:30 uur op Microsoft Teams.

 

Houd vol! De derde week zit er al bijna op!

 

Succes weer vandaag kanjers!

 

Alvast een heel fijn weekend!

 

Digitale groeten,

 

Juf Chanti en juf Ayfer

 


21 jan 2021 - Donderdag 21 januari 2021
Beste allemaal,

Het is vandaag donderdag en voor vandaag hebben we weer een volle dagtaak! Ook vandaag kijk je eerst even op de website: https://www.bsgrotebeer.nl/groepen/groep-4a in de weektaak onder donderdag 21 januari 2021. Daar staat precies wat je vandaag allemaal moet doen.

Reminder: Het online- vragenuurtje is vandaag om 10:30u op Microsoft Teams. Deelname is verplicht! Als het niet lukt om aanwezig te zijn, dan laat je van te voren weten aan de juffen ( csahadew@grotebeer.lucasonderwijs.nl of atosun@grotebeer.lucasonderwijs.nl).

 

Heb je taken van gisteren nog niet af? Dan verwachten we natuurlijk dat je die vandaag nog afmaakt!

 

We zijn heel trots op jullie en hoe goed jullie bezig zijn met het maken van de opdrachten en het bekijken van de filmpjes. Fijn dat je ook bij de online- vragenuurtje aanwezig bent. Ga zo door lieve kanjers van groep 4a!

 

Vandaag is het laatste vragenuurtje van deze week.  

 

Maandag is het online- vragenuurtje dan om 10.30 uur op Microsoft Teams.

 

Heel veel succes vandaag!

 

Digitale groeten,

 

Juf Chanti en juf Ayfer

 

 

 


17 jan 2021 - WEEKTAAK WEEK 3 MAANDAG 18 JANUARI 2021 T/M VRIJDAG 22 JANUARI 2021
Beste allemaal,

 

Hopelijk hebben jullie allemaal een fijn weekend gehad! Deze week is de derde week dat we thuiswerken.

 

Vanaf deze week plaatsen wij de weektaak alleen op de schoolwebsite van Grote Beer. Lees de taken goed door en dan kun je lekker aan de slag.

 

Vanaf maandag 18 januari is er weer drie keer per week een verplicht gepland online-vragenuur:
Maandag van 10:30 tot 11:15
Dinsdag van 13:15 tot 14:00
Donderdag van 10:30 tot 11:15
Wij zijn dan online op Teams voor vragen, opmerkingen of gewoon om even gezellig te kletsen.

 

Via het linkje kun je naar de instructievideo’s voor rekenen en spelling:

 

 • Maandag 18 januari 2021
 • Spelling Thema 5 week 1 Les 2 blz. 4 en 5 Het au- verhaal filmpje: https://youtu.be/qurUxpS1DuE
 • Kijk hier nog eens naar Gerrit: https://youtu.be/H_WnCUsznWQ
 • Taal actief In deze les oefen je de woordenschat nog een keer. Ga naar basispoort.nl en kies voor oefensoftware woordenschat extra- groep 4 van Taal Actief. Klik op Thema 1 en maak de oefeningen. Ken je nog niet alle woorden? Pak dan je Taalboek erbij en zoek de woorden op! Heb je de opdracht gemaakt maar was het resultaat nog niet voldoende (groen)? Maak hem dan opnieuw. Zo ga je ook dinsdag, woensdag en donderdag werken.
 • Pluspunt Rekenen Oefen in basispoort- Pluspunt 3- oefensoftware- oefensoftware groep 4 – blok 3. Maak je nog veel fouten? Oefen dan wat langer. Zo ga je dinsdag ook te werk.

 

De overige taken kunnen zelfstandig worden gemaakt!

 

Reminder:

 • Maandag is het online- vragenuurtje om 10:30 uur op Microsoft Teams. Deelname is verplicht!

 

 • Checklist in te leveren werk in de envelop uiterlijk maandag 18 januari 2021 voor 12:00 uur in de brievenbus van Grote Beer:
 • Rekenen: 34, 35, 36, 37 en 38 afscheuren en of knippen

 

 • Taalschrift: Thema 5 week 1 les 2 blz. 10 en 11                                       

                       Thema 5 week 1 les 4 blz. 12 en 13                    

                       Afscheuren en of knippen

 

Klik op de onderstaande link om naar de weektaak te gaan:

Hierbij de weektaak van groep 4A voor de week van maandag 18 januari 2021 tot en met vrijdag 22 januari 2021

 

Fijne werkweek gewenst!

 

Digitale groeten,

 

Juf Chanti en juf Ayfer

 

 

 


15 jan 2021 - Vrijdag 15 januari 2021
Goedemorgen allemaal,

 

Het is alweer vrijdag! Hopelijk lukt het allemaal weer met het thuiswerk van vandaag. Ook vandaag kijk je eerst op de website in de weektaak onder vrijdag 15 januari 2021!

 

Ook maak je vandaag de basisles van Nieuwsbegrip via thuis.basispoort.nl. Wanneer je naar de basisles gaat, doe je eerst het onderdeel actief lezen. De vragen helpen je om de tekst actief te lezen. Daarna maak je opdrachten. Hier staan nog wat vragen over de tekst. 

 

Als je vandaag klaar bent met je werk, dan kijk je al het werk van deze week even na die ingeleverd moeten worden. Daarna knip of scheur je de bladzijden uit je taalschrift en rekenwerkboek en stop je alle lessen in een van de enveloppen waar je naam op staat. De envelop kun je maandag 18 januari 2021 voor 12:00 uur in de brievenbus van Grote Beer doen. De brievenbus zit naast de voordeur.

 

Checklist in te leveren werk in de envelop uiterlijk maandag 18 januari 2021 voor 12:00uur in de brievenbus van Grote Beer:

 • Rekenen : 34, 35, 36, 37 en 38 afscheuren en of knippen

 

 • Taalschrift: Thema 5 week 1 les 2 blz. 10 en 11

                       Thema 5 week 1 les 4 blz. 12 en 13

 

Reminder: Vanaf volgende week is het online- vragenuurtje verplicht!

Maandag is het online- vragenuurtje om 10:30 uur op Microsoft Teams.

 

Maak alle lessen af van deze week! Ook de lessen in Basispoort. 

Volgende week krijg je weer nieuwe lessen en opdrachten.

 

Houd vol! De tweede week zit er al bijna op!

 

Succes weer vandaag kanjers!

 

Alvast een heel fijn weekend!

 

Digitale groeten,

 

Juf Chanti en juf Ayfer


10 jan 2021 - WEEKTAAK WEEK 2 MAANDAG 11 JANUARI 2021 T/M VRIJDAG 15 JANUARI 2021
Beste allemaal,

 

Hopelijk hebben jullie allemaal een fijn weekend gehad! Deze week is de tweede week dat we thuiswerken.

 

De weektaak plaatsen wij op Klasbord en op de schoolwebsite van Grote Beer. Lees de taken goed door en dan kun je lekker aan de slag.

 

Vanaf maandag 11 januari is er weer drie keer per week een gepland online-vragenuur:
Maandag van 10:30 tot 11:15
Dinsdag van 13:15 tot 14:00
Donderdag van 10:30 tot 11:15

Wij zijn dan online op Teams voor vragen, opmerkingen of gewoon om even gezellig te kletsen.

 

Via het linkje kun je naar de instructievideo’s voor rekenen en taal:

 

 

 

De overige taken kunnen zelfstandig worden gemaakt!

 

Hierbij de weektaak van groep 4A voor de week van maandag 11 januari 2021 tot en met vrijdag 15 januari 2021.

 

                                                             Weektaak groep 4a van maandag 11 januari t/m vrijdag 15 januari 2021 

 

Maandag 

(11-01-2021) 

Dinsdag 

(12-01-2021) 

Woensdag 

(13-01-2021) 

Donderdag 

(14-01-2021) 

Vrijdag 

(15-01-2021) 

Taal   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Thema 4 Week 4 

Les 20à  

Blz. 142, 143 

Opdr 1 en 2 

Taalboek en schrift 

 

Herhalingsles 

Thema 5 week 1 

Les 1aà Blz.6,7 

Lezen!!!! 

De themawoordjes oefenen 

Taalboek  

Zelfstandig lezen 

Thema 5 week 1 

Les 1bà Blz. 8,9 

Opdr 1,2 en 3 

Taalboek en schrift 

 

 

Zelfstandig werken 

Thema 5 week 1 

Les 2à Blz. 10,11 

Opdr 1, 2 en 3 

Taalboek en schrift 

 

 

INSTRUCTIE FILM 

Thema 5 week 1 

Les 4à Blz. 12,13 

Opdr 1,2 en 3 

Taalboek en schrift 

 

 

INSTRUCTIE FILM 

Rekenen  

Werkboek   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Blok 5 

Plus of puntbladen: 

Plus en puntbladen hebben dezelfde doelen, de plusbladen zijn moeilijker.  

Kies samen met een volwassene welke je gaat maken: 

Blz 26 t/m 33 

 

Zelfstandig werken 

Blok 5 

Plus of puntbladen: 

Plus en puntbladen hebben dezelfde doelen, de plusbladen zijn moeilijker.  

Kies samen met een volwassene welke je gaat maken: 

Blz 26 t/m 33 

 

Zelfstandig werken 

Blok 6 

Les 1/2à Blz. 34 en 37 

Opdr 1 en 2 blz. 34 

Opdr 4,5, en 6 blz. 37 

 

 

 

 

 

 

 

INSTRUCTIE FILM 

Blok 6 

Les 1/2à Blz. 35 en 36 

Opdr 3,4 en 5 blz. 35 

Opdr 1,2 en 3 blz.36 

 

 

 

 

 

 

 

INSTRUCTIE FILM 

Blok 6 

Les 3/4à Blz. 38 en 41 

Opdr 1 en 2 blz. 38 

Opdr 4, 5 en 6 blz.41 

 

 

 

 

 

 

 

INSTRUCTIE FILM 

Estafette 

 

 

 

 

Les 20àblz.49,51 

Zelfstandig lezen 

Les 21àblz. 52 ,52 

Zelfstandig lezen 

 

Les 22àblz.54 ,55 

Zelfstandig lezen 

 

Les 23à blz.56 t/m 58 

Zelfstandig lezen 

 

Les 24à blz. 5960 

Zelfstandig lezen 

 

Spelling

Oefenen op Basispoort Thema 1 

 

Oefenen op Basispoort Thema 2 

 

Oefenen op Basispoort Thema 4 

Vrij lezen 

  

Leesboek 

Lezen 

Minimaal 5 blz. lezen 

Leesboek 

Lezen 

Minimaal 5 blz. lezen 

 

Leesboek 

Lezen 

Minimaal 5 blz. lezen 

Leesboek 

Lezen 

Minimaal 5 blz. lezen 

Nieuwsbegrip 

 

 

 

 

 

De tekst 2x lezen 

 

Via basispoort de vragen maken 

Klaarwerk! 

Rekenwerk: 

Woordenschat: 

Exta computer oefeningen: 

 

 

Gele  

Oefenen  

Oefenen  

 

Bladzijden 

Op   

Op  

 

oefenen  

Basispoort  

Basispoort 

 

achterin je  

Woordenschat 

Taalzee en  

 

Rekenwerkboek 

extra 

Rekentuin 

 

Reminder: 

* maandag is het online- vragenuurtje om 10:30 uur op Microsoft Teams.

                  

* Checklist in te leveren werk in de envelop uiterlijk maandag 11 januari 2021 voor 12:00 uur in de brievenbus van Grote Beer:

 • Rekenen :

   

  13,14,15,16,17 en 18 afscheuren en of knippen

 

 • Taalschrift:

   

   thema 4 week 4 les 16 blz. 136 en 137

                       thema 4 week 4 les 19 blz. 140 en 141

 

 • Spelling werkboek A: werkboek inleveren

 

Fijne werkweek gewenst!

 

Digitale groeten,

 

Juf Chanti en juf Ayfer


08 jan 2021 - Vrijdag 8 januari 2021
Goedemorgen allemaal,

 

Het is alweer vrijdag! Hopelijk lukt het allemaal weer met het thuiswerk van vandaag. Ook vandaag kijk je eerst op de website in de weektaak onder vrijdag 8 januari 2021!

 

 

Ook maak je vandaag de basisles van Nieuwsbegrip via thuis.basispoort.nl. Wanneer je naar de basisles gaat, doe je eerst het onderdeel actief lezen. De vragen helpen je om de tekst actief te lezen. Daarna maak je opdrachten. Hier staan nog wat vragen over de tekst. 

 

Als je vandaag klaar bent met je werk, dan kijk je al het werk van deze week even na die ingeleverd moeten worden. Daarna knip of scheur je de bladzijden uit je taalschrift en rekenwerkboek en stop je alle lessen in een van de enveloppen waar je naam op staat. De envelop kun je maandag 11 januari 2021 voor 12:00 uur in de brievenbus van Grote Beer doen. De brievenbus zit naast de voordeur.

 

Checklist in te leveren werk in de envelop uiterlijk maandag 11 januari 2021 voor 12:00uur in de brievenbus van Grote Beer:

 • Rekenen : 13,14,15,16,17 en 18 afscheuren en of knippen

 

 • Taalschrift:  thema 4 week 4 les 16 blz. 136 en 137

                       thema 4 week 4 les 19 blz. 140 en 141

 

 • Spelling werkboek A: werkboek inleveren

 

Houd vol! De eerste week zit er al bijna op!

 

Succes weer vandaag kanjers!

 

Digitale groeten,

 

Juf Chanti en juf Ayfer


07 jan 2021 - Extra bericht voor de leerberen!


Beste leerberen,

Ook juf Irina heeft een eigen website, speciaal voor de leerberen:

 

https://www.bsgrotebeer.nl/groepen/leerberen.

 

In plaats van groep 4a ga je naar leerberen en lees je daar wat de juf allemaal voor je klaar heeft gezet. Als je vragen hebt over het werk van leerberen, kun je ze rechtstreeks stellen aan juf Irina. Het e-mailadres van juf Irina is: iberghout@grotebeer.lucasonderwijs.nl

De opdrachten kun je vinden bij pagina's van leerberen op de website van Grote Beer. Zit je op de laptop dan staan de pagina's van leerberen rechts op de site.
Zit je op je mobieltje dan moet je helemaal naar beneden scrollen!

Digitale groeten,

Juf Chanti en juf Ayfer


07 jan 2021 - Donderdag 7 januari 2021

Goedemorgen allemaal,

Lukt het allemaal met de weektaak? Het is voor iedereen toch weer even wennen, ook voor ons, maar we doen ons best! Ook vandaag kijk je eerst even op de website

 

in de weektaak onder donderdag 7 januari 2021. Daar staat precies wat je vandaag allemaal moet doen.

Reminder: Het online- vragenuurtje is vandaag om 10:30u op Microsoft Teams.

Rekentuin en Taalzee:
Als klaar werk op de weektaak staat ook voor iedere dag oefenen op Rekentuin en Taalzee. Dit doe je op thuis.basispoort.nl. Wij kunnen zien dat heel wat leerlingen zich nog niet hebben aangemeld. Het past zich aan naar jouw niveau. Maak de opdrachten en verdien punten!

MUZIEKOPDRACHT VAN MEESTER RICO:
Meester Rico heeft muziekopdrachten gemaakt voor groep 4: https://www.bsgrotebeer.nl/groepen/muziek

 

.
Doe je mee met meester Rico!

Zet hem op lieve kinderen en succes mama’s en papa’s!

Voor andere vragen weten jullie ons te vinden via de mail.

Digitale groeten,

Juf Chanti en Juf Ayfer


05 jan 2021 - Dinsdag 5 januari 2021
De dansles van juf Iris

Het is belangrijk om tussendoor ook te blijven bewegen en of te dansen.

Hierbij het linkje voor de dansles van juf Iris: https://1drv.ms/v/s!An5NFdoxzyMjmlhoAwDBc37i4q51 

Het gaat over hoe je een dans kunt 'bouwen'. Probeer de opdracht te maken en stuur het naar juf Iris.

Het emailadres van juf Iris is: istaal@grotebeer.lucasonderwijs.nl

 

Veel dansplezier!

 

Digitale groeten,

 

Juf Chanti en juf Ayfer


04 jan 2021 - Maandag 4 januari 2021

Lieve allemaal!

Vandaag was de tweede online bijeenkomst voor de leerlingen. Het was zeker fijn om de kinderen te zien. Morgen verwachten wij ook graag de kinderen die vandaag niet zijn verschenen op Teams.

Reminder:
Dinsdag online-vragenuur van 13:15 - 14:00
Wij zijn dan dus op Teams voor vragen, opmerkingen of gewoon om even gezellig te kletsen.

Wij hopen dat vandaag alles goed is gegaan.

En wie weet genieten we deze week ook nog van een beetje sneeuw! Dit zal de kids ook zeker extra opvrolijken :)

Fijne avond!

Groetjes,

Juf Chanti en Juf Ayfer


03 jan 2021 - Weektaak week 1 maandag 4 januari 2021 t/m vrijdag 8 januari 2021
Beste allemaal,

 

Allereerst voor iedereen de beste wensen voor het nieuwe jaar! Wij hopen dat we elkaar weer snel op school kunnen zien.

 

Vanaf maandag 4 januari 2021 werken we met de nieuwe weektaken, onze boeken en schriften. De weektaak plaatsen wij op Klasbord en op de schoolwebsite van Grote Beer. De kinderen weten hoe de weektaak werkt. Lees de taken goed door en dan kun je lekker aan de slag.

 

Vanaf maandag 4 januari is er drie keer per week een gepland online-vragenuur:
Maandag van 10:30 tot 11:15
Dinsdag van 13:15 tot 14:00
Donderdag van 10:30 tot 11:15

Wij zijn dan online op Teams voor vragen en of opmerkingen.

 

Via het linkje kun je naar rekenen instructievideo’s:

 

 

 

De overige taken kunnen zelfstandig worden gemaakt!

 

Hierbij de weektaak van groep 4A voor de week van maandag 4 januari 2021 tot en met vrijdag 8 januari 2021.

 

 

 

Maandag 

(04-01-2021) 

Dinsdag 

(05-01-2021) 

Woensdag 

(06-01-2021) 

Donderdag 

(07-01-2021) 

Vrijdag 

(08-01-2021) 

Taal   

 

 

Thema 4 Week 3  

Les 11aà  

Blz. 126, 127  

De themawoordjes oefenen 

Taalboek 

Zelfstandig lezen 

Thema 4 week 3 

Les 11bà Blz. 128,129 

Opdr 2 en 3 

Taalboek en schrift 

 

Zelfstandig werken 

Thema 4 week 4  

Les 16à Blz. 136,137 

Opdr 1 ,2 en 3 

Taalboek en schrift 

 

Herhalingsles 

Bladzijde afscheuren en inleveren. 

Thema 4 week 4 

Les 17à Blz. 138,139 

Opdr 1, 2 en 3 

Taalboek en schrift 

 

 

Herhalingsles 

Thema 4 week 4 

Les 19à Blz. 140,141 

Opdr 1,2 en 3a en 3b 

Taalboek en schrift 

 

 

Herhalingsles 

Bladzijde afscheuren en inleveren. 

Rekenen  

Werkboek   

 

Blok 5 

Les 6/7à Blz. 13 en 14 

Opdr 3,4,5 blz. 13 

Opdr 1,2,3 en 4 blz. 14 

INSTRUCTIE FILM 

Bladzijde afscheuren en inleveren: blz 13 & 14 

Blok 5 

Les 8/9 à Blz. 16 en 19 

Opdr 1 en 2 blz. 16 

Opdr 3 en 4 blz. 19 

 

INSTRUCTIE FILM 

Bladzijde afscheuren en inleveren: blz. 16 

Blok 5 

Les 8/9à Blz. 17 en 18 

Opdr 3,4 en 5 blz. 17 

Opdr 1 en 2 blz. 18 

 

INSTRUCTIE FILM 

Bladzijde afscheuren en inleveren: blz. 17 en 18 

 

Blok 5 

Les 10à Blz. 20 en 21 

Opdr 1, 2 en 3 

 

 

 

Herhalingsles 

Blok 5 

Les 13à Blz. 24 en 25 

Opdr 1,2,3 en 4 

 

 

 

Herhalingsles 

Estafette 

 

 

Les 15àblz.38 ,39 

Zelfstandig lezen 

 

Les 16àblz. 40 ,41 

Zelfstandig lezen 

 

Les 17àblz.42 ,43 

Zelfstandig lezen 

Les 18à blz.44 t/m 46 

Zelfstandig lezen 

Les 19à blz. 47, 48 

Zelfstandig lezen 

Spelling    

 

Thema 4 week 4 

Les 13 à Blz.72,73 

Opdr 1,2,3 

Herhalingsles 

Werkboek inleveren 

 

 

Thema 4 week 4 

Les 14à Blz. 74, 75 

Opdr 1,2,3 

Herhalingsles 

Werkboek inleveren 

 

 

Thema 4 week 4 

Les 15àblz 76,77 

Opdr 1,2 3a en 3b 

Herhalingsles 

Werkboek inleveren 

 

Vrij lezen   

Leesboek 

Lezen 

Minimaal 5 blz. lezen 

Leesboek 

Lezen 

Minimaal 5 blz. lezen 

 

Leesboek 

Lezen 

Minimaal 5 blz. lezen 

Leesboek 

Lezen 

Minimaal 5 blz. lezen 

Nieuwsbegrip 

 

 

 

De tekst 2x lezen 

 

Via basispoort de vragen maken 

Klaarwerk! 

Rekenwerk: 

Woordenschat: 

Exta computer oefeningen: 

 

 

Gele  

Oefenen 

Oefenen 

 

bladzijden  

Op 

Op  

 

Oefenen 

Basispoort  

Basispoort  

 

achterin je  

Woordenschat 

Taalzee en  

 

Rekenwerkboek 

Extra 

Rekentuin 

 

Heel veel succes! Zet hem op, jullie kunnen het!

 

Lieve groeten,

 

Juf Ayfer en juf Chanti

 


16 dec 2020 - GROEP 4A
CONTACT!
Het e-mailadres van juf Ayfer atosun@grotebeer.lucasonderwijs.nl 

Juf Chanti csahadew@grotebeer.lucasonderwijs.nl